Achtergrond

De trainingen zijn ontwikkeld op basis van internationaal wetenschappelijk onderzoek (www.resiliencesuccessconsortium.com) en in opdracht van en in samenwerking met dr Linda Bellamy (White Queen B.V.), het RIVM Centrum Veiligheid en een klankbordgroep van veiligheidskundigen van een twintigtal Nederlandse bedrijven.

thinking-fast-and-slowIn de Resilience Case Studies is de basis terug te vinden van de trainingen en de instrumenten van de Resilience Academy: 150206resiliencecasestudies1

De trainingen hebben dus een wetenschappelijke basis en zijn getest in de praktijk.

De nieuwste inzichten over besluitvorming bij onzekerheid en het functioneren van het menselijk brein worden gebruikt om zo succesvol mogelijk om te gaan met onvoorziene risico’s.

Zo biedt de Resilience in Vijf Stappen aanpak middelen om mentale vooroordelen te neutraliseren en valkuilen te omzeilen, zoals die zijn beschreven in Thinking Fast and Slow van nobelprijs winnaar Daniel Kahneman.

Meer weten over wat onze klanten ervaren hebben?

 

 

Links:

Een internationaal gezelschap veerkracht denkers is verenigd in de Resilience Engineering Association; regelmatig worden webinars en symposia georganiseerd.

Een rijke bron van informatie over menselijk gedrag, risico-beheersing en veerkracht vind je terug bij de Skybrary. Het is gerelateerd aan luchtvaart, maar zeker ook voor andere sectoren interessant.