Serious gaming

De Resilience Storycards vormen een set kaarten waarmee verschillende serious games gespeeld kunnen worden om veerkrachtige besluitvorming te trainen en te evalueren.

wp_20161026_002Centraal staat een casus (een urgent probleem) waarbij een beslissing genomen moet worden. Met behulp van de kaarten en de methodiek ‘Resilience in Vijf Stappen’ leren medewerkers (van management teams tot operationele teams) beter begrijpen wat resilience betekent in hun eigen werkomgeving en hoe ze veerkrachtige beslissingen kunnen nemen bij onverwachte situaties waarbij veel op het spel staat.

Voor veel mensen werkzaam in het Nederlandse bedrijfsleven is resilience in relatie tot het veilig houden van de werkvloer een relatief nieuw en vooral abstract concept. De Resilience Storycards zijn bedoeld om de belangrijkste resilience begrippen en mechanismen te verduidelijken en te concretiseren. ‘Resilience in Vijf Stappen’ en de ‘Resilience Storycards’ zijn met andere woorden hulpmiddelen voor het begrijpen en toepassen van veerkracht in besluitvorming.

Bovendien kunnen de ‘Resilience Storycards’ en ‘Resilience in Vijf Stappen’ gebruikt worden om te leren van afwijkingen, bijna ongevallen en incidenten vanuit een resilience perspectief. Dit houdt onder meer in dat medewerkers de kans krijgen te leren van wat goed gaat, in plaats van uitsluitend te focussen op wat mis gaat.

Vraag hier de Resilience Storycards aan en informeer naar de mogelijkheden voor een training voor uw organisatie.