Nieuws

april 2019: Artikel over ‘Beter beslissen in de bergen’ voor Duitstalig vakblad

In Berg und Steigen verscheen voorjaar 2019 een artikel van John van Giels en Anne van Galen over de Human Factor en besluitvorming in de bergen: bergundsteigen106 – 86-96(faktor mensch und entscheidungsprozesse) vangalenvangiels

 

maart 2019: Resilience Academy workshop op congres NVVK

Op het jaarlijkse congres van de Nederlandse Vereniging voor Veiligheidskundigen mochten Johan van der Vorm en Anne van Galen twee spelvarianten van onze game veerkrachtige besluitvorming beoefenen met een groep van zo’n 30 belangstellenden. Het betreft manieren om een veerkrachtige After Action Review te doen en de Last Minute Risk Assessment veerkrachtig vorm te geven.  In de game wordt duidelijk waarom iedere organisatie die wil ‘klimmen op de veiligheidsladder’ en veiligheidscultuur wil verbeteren, moet inzetten op veerkrachtige besluitvorming.

 

november 2018: Resilience Academy op Netwerkdag 4 Veiligheidsregio’s

De Resilience Academy gaf november 2018 een workshop op de Netwerkdag van 4 veiligheidsregio’s. De link tussen goed crisismanagement en ‘Resilience in vijf stappen’ is voor ons evident en dit was een geweldige kans om met deze key-players (waaronder veel burgemeesters) over besluitvorming onder druk te spreken.