Over ons

anne-van-galen

Anne van Galen is initiatiefnemer van de resilienceacademy.nl. Zij werkt samen met verschillende consultants en experts vanuit de passie om effectieve instrumenten en trainingen aan te bieden aan bedrijven en not for profit organistie om veerkrachtiger te worden. Instrumenten en trainingen die gestoeld zijn op wetenschap én praktijk.

Anne heeft ruim 15 jaar ervaring als professional op het gebied van veiligheid. Zij werkt daarnaast een deel van het jaar als – in Zwitserland geschoolde – international mountain leader en is ervaren alpinist. Zij heeft diverse aansprekende beklimmingen op haar conto staan. Flexibel inspelen op allerlei soorten omstandigheden en verstandige beslissingen nemen onder tijdsdruk zijn in het hooggebergte van levensbelang. Voor haar klanten en voor haarzelf.

Haar interesse in het resilience gedachtengoed en de valkuilen van het brein zijn geboren in de bergen. In diepte-interviews met professionals werkzaam binnen de high hazard industry bleken er veel overeenkomsten te zijn en zag zij het potentieel aan verbetering.

www.avgconsultancy.com

Samenwerkingspartners

Johan van der Vorm

Johan van der Vorm is zeer ervaren consultant en creatief denker en doener op het gebied van o.a. veerkracht, veiligheidsorganisaties en -cultuur. Hij was een van de pioniers op het gebied van resilience in Nederland en heeft als TNO-projectleider de serious game Training for Operational Resilience Capabilities (TORC) ontwikkeld. Johan is bestuurlijk actief in de Resilience Engineering Association.

Johan richt zich op vakmanschap en organisatieontwikkeling door veerkracht, veiligheid en gezondheid te versterken. Hij heeft een brede ervaring in diverse sectoren, onder meer de railinfra en energiesector. Samenwerken voor veiligheid is zijn motto.

www.synesissafetyconsult.nl

 

John van Giels

“The learning continues – I feel committed to learn each day. In the mountains this has saved my life and the people at the end of my climbing rope. Helping others to understand and safely navigate in this increasing complex and interrelated world is a passion. Over the years I learned – being more risk aware and acting more resiliently touches not only business life in its core.”

Strategy and leadership consultant & trainer

Risk management & crisis management training – National Police, Aviation Industry, Fire Departments, Banking & Insurance Industry

Mental skills training – Police SWAT teams, Fire Department, NL Airforce

International mountain leader & polar expedition leader

 

 

Lambert Koster

14d8708Als creatieve verbinder begeleidt Lambert bestuurders en medici bij het opzetten van nieuwe initiatieven, strategietrajecten, het vormgeven of versterken van samenwerkingsverbanden tussen professionals. Als programmamanager en inhoudelijk expert is bij betrokken bij het ontwikkelen en uitvoeren van management development trajecten binnen (academische) ziekenhuizen, voor groepen medisch specialisten, zorggroepen, een keten van apotheken en de gehandicaptenzorg.
Daarnaast organiseert en geeft Lambert nascholingen en MD trajecten op het gebied van de bedrijfskundige aspecten: ondernemerschap, strategie, marketing (in de zorg), financiering (van zorg en eigen organisatie), vormgeven aan samenwerking en onderhandelen.